wtorek, 8 stycznia 2013

Domowa pasta jajeczna - Mniam

Kupiłam blender z akcesoriami... W końcu... Trzeba go było natychmiast, bez zwłoki, nie jutro przetestować... Najpierw rozdrabniacz... Powstała pyszna i puszysta pasta jajeczna... Idealna na każdą minutę pochmurnego dnia...

Składniki:
- 10 jajek
- 1/2 małej cebuli
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Cebulę obrać, przekroić na pół.
Jajka i pół cebuli drobniutko posiekać, zetrzeć na tarce, bądź jak ja wrzucić do rozdrabniacza.
Całość przełożyć do większej miski dodać majonez i musztardę. Dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Gotowe. Smacznego.

Najlepiej smakuje ze świeżutkim, chrupiącym pieczywem...


2 komentarze: