Kupiłam blender z akcesoriami... W końcu... Trzeba go było natychmiast, bez zwłoki, nie jutro przetestować... Najpierw rozdrabniacz... Powstała pyszna i puszysta pasta jajeczna... Idealna na każdą minutę pochmurnego dnia...
Składniki:
- 10 jajek
- 1/2 małej cebuli
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Cebulę obrać, przekroić na pół.
Jajka i pół cebuli drobniutko posiekać, zetrzeć na tarce, bądź jak ja wrzucić do rozdrabniacza.
Całość przełożyć do większej miski dodać majonez i musztardę. Dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotowe. Smacznego.
Najlepiej smakuje ze świeżutkim, chrupiącym pieczywem...
pyszności,ja uwielbiam ze szczypiorkiem lub kukurydzą...
OdpowiedzUsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuń