środa, 9 stycznia 2013

Parówki w sosie pomidorowym

Pomidory mogę jeść ciągle, każdego dnia...
Proponuję dziś pomysł na obiad, kolację czy śniadanie... Jak kto woli, jak kto lubi...

Składniki (na 3 osoby):
- 10 parówek
- 400 ml przecieru pomidorowego
- 1 duża cebula
- 200g kukurydzy konserwowej
- 1 łyżeczka cukru, słodkiej mielonej papryki, oregano, bazylii
- sól, pieprz
- olej rzepakowy do smażenia

Wykonanie:
Parówki i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni. Dodać przecier pomidorowy, cukier, słodką mieloną paprykę, oregano i bazylię. Gotować ok 15-20 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Gotowe. Smacznego.

Podaję z pieczywem oraz startym żółtym serem.


1 komentarz:

  1. U mnie w domu jadało się podobne danie od czasu do czasu, tylko zamiast kukurydzy był groszek albo fasolka szparagowa :)

    OdpowiedzUsuń