Pomysł II: Babeczki w czterech odsłonach.
Odsłona I: Babeczki z pastą jajeczną.
Składniki:
- babeczki kruche do nadziewania na słono/ pikantnie (ja
kupiłam gotowe)
- pasta jajeczna domowej roboty – przepis tu (warto zrobić
całą podaną w przepisie porcję, bo pasta jajeczna wystąpi w jeszcze jednym
pomyśle)
- listki pietruszki dla ozdoby.
Wykonanie:
Babeczki nadziewać niewielką ilością pasty jajecznej. Przyozdobić
listkiem pietruszki.
Odsłona II: Babeczki z pastą pomidorowo – bazyliową.
Składniki:
- ¼ kostki białego sera
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 solidna łyżeczka suszonej bazylii
- sól i pieprz do smaku
- całe oliwki dla ozdoby.
Wykonanie:
Ser, koncentrat pomidorowy i bazylię dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Nadziewać babeczki niewielką ilością pasty.
Udekorować oliwką.
Odsłona III: Babeczki z pastą paprykową.
Składniki:
- 2 łyżki serka homogenizowanego naturalnego
- 4-5 kawałków papryki konserwowej(ilość zależna od
wielkości kawałków) – posiekać w bardzo drobną kostkę
- sól/pieprz do smaku
- papryka konserwowa pokrojona w kosteczkę dla ozdoby
Wykonanie:
Wymieszać serek homogenizowany z posiekaną papryką. Doprawić
do smaku solą i pieprzem. Nadziać babeczki pastą, wierzch ozdobić kawałkami
papryki.
Odsłona IV: Babeczki z pastą ziołową.
Składniki:
- ¼ kostki sera białego
- 1 łyżka serka homogenizowanego naturalnego
- szczypta suszonego estragonu, tymianku, pietruszki,
- plasterki ogórka korniszona dla ozdoby.
Wykonanie:
Wymieszać ser biały, homogenizowany oraz zioła. Nadziewać
babeczki niewielką ilością pasty, wierzch ozdobić plasterkiem korniszona.
wyglądają niesamowicie
OdpowiedzUsuń