Pomysł III: Trójkątne kanapeczki z chleba tostowego
Wydawać by się mogło, że to taki banał, że aż szkoda o nim
pisać. Jednak zobaczcie sami na zdjęcie… Nie wyglądają fajnie i smakowicie??
Wersja I: Trójkąciki z wędliną.
Składniki:
- chleb tostowy
- kilka rodzajów wędlin (u mnie salami z pieprzem,
wędlina z kurczaka, szynka z gruszką)
- żółty ser
- liście sałaty
- ogórki korniszon i świeży (pokrojone w plasterki)
- pomidor (pokrojony w plasterki)
- majonez
- ketchup
- sos „Jak z McDonald’s” przepis tu
- sos czosnkowy (domowej roboty. Przepis podam przy
najbliższej okazji)
Wykonanie:
Na kromkę chleba tostowego nałożyć niewielką ilość wybranego
sosu. Na nim ułożyć dowolnie wybrane składniki (nie koniecznie wszystkie na raz,
bo kanapki będą przeładowane). Polać odrobiną sosu. Nakryć drugą kromką chleba
tostowego. Przekroić na skos, aby uzyskać trójkątny kształt.
Wersja II: Trójkąciki z pastą jajeczną.
Ukochany kocha pastę jajeczną pod każdą postacią, więc
dostał też taką wersję imprezowych kanapek.
Składniki:
- chleb tostowy
- pasta jajeczna – przepis tu
- ew. majonez
Wykonanie:
Kromkę chleba tostowego posmarować sporą ilością pasty
jajecznej, dodać niewielką inność majonezu na wierzch i nakryć drugą kromką chleba
tostowego. Przekroić na skos.
Wersja III: Trójkąciki łososiowe.
Składniki:
- chleb tostowy
- wędzony łosoś (w plastrach)
- biały ser
- sól/pieprz do smaku
Wykonanie:
Kromkę białego chleba posmarować niewielką ilością białego
sera, na nim ułożyć plasterek łososia. Doprawić solą i pieprzem. Nakryć drugą
kromką chleba i przekroić na skos.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz