sobota, 19 stycznia 2013

Imprezowe menu, czyli przekąski na zimno cz. IV

Część IV i ostatnia mojego małego blogowego maratonu...

Pomysł IV: Naleśnikowe zawijańce na słono.

Pomysł narodził się, z resztą jak zawsze, przypadkiem w nocy. Nocą najfajniej się myśli o gotowaniu... W głowie same układają się składniki, wykonanie i prezentacja... 
Chciałam zrobić coś innego, niż przedstawione wcześniej pomysły, ale też nie tak dziwnego, że goście będą się bali spróbować...
Powstały zawijańce z naleśników.

Składniki:
- naleśniki - przepis na ciasto i wykonanie tu
  • - 0.5l wody
  • - 2 jajka
  • - mąka („na oko”)
  • - szczypta soli
- dodatki:
  • kilka rodzajów wędlin
  • starty żółty ser
  • liście sałaty
  • ogórki korniszon i świeży 
  • pomidor
  • majonez
  • ketchup
  • sos "Jak z McDonald's" - przepis tu 
  • sos czosnkowy (pisałam, że przepis podam przy najbliższej okazji)
Wykonanie:  
Usmażyć naleśniki, wystudzić je. Następnie na naleśnik nałożyć niewielką ilość wybranego sosu, ułożyć na nim dowolnie wybrane składniki i zawinąć w rulon. Pokroić na 3 części. Ułożyć na talerzu/półmisku.

Gotowe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz