środa, 27 lutego 2013

Sos barbecue - BBQ

Życie, dopadło mnie w ostatnim czasie życie...
Teraz wracam do tego co kocham, z Ukochanym przy boku, z nowymi siłami i pomysłami.

Dzisiaj prezentuję to co jutro będzie częścią mojego obiadu.

Składniki:
- 1 średnia cebula
- 400 ml ketchupu
- 2 czubate łyżki cukru
- 1 łyżka sosu Worcestershire
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
- 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
- olej rzepakowy do smażenia

Wykonanie:
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na złotobrązowy kolor na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodać cukier. Podgrzewać do momentu, aż cukier się rozpuści. Całość zalać ketchupem i dokładnie wymieszać. Dodać przyprawy i sos Worcestershire. Gotować 5-10 minut, aż sos zgęstnieje.

Gotowe. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz