sobota, 19 stycznia 2013

Imprezowe menu, czyli przekąski na zimno cz. I



Na czasie… Zimne przekąski to obowiązkowy punkt każdej mniejszej, czy większej imprezy karnawałowej… I nie tylko… 

Pomysł narodził się w zeszły weekend, kiedy odwiedzili nas Znajomi…

 Powstały 4 różne pomysły, które urozmaicały nas stół.. Kolorowe, małe… Można rzec na jeden, góra dwa kęsy…

W niektórych miejscach celowo nie podaję ilości składników, bo sami najlepiej wiecie ile czego chcecie zrobić.


Pomysł I: Kolorowe koreczki.

Wiem, może oklepane, ale zawsze zdają egzamin… I fajnie wyglądają...

Składniki:
- chleb pokrojony w kostkę (powiedzmy wielkości 1cm/1cm)
- wędliny - kilka rodzajów ( u mnie były to wędliny w plasterkach – mniej roboty, efekt taki sam)
- ogórek świeży (pokrojony w kostkę)
- ogórek korniszon (pokrojony w plasterki)
- papryka konserwowa – dwa kolory (pokrojona w kostkę)
- oliwki całe

Wykonanie: 

Wszystkie składniki ponabijać na wykałaczki w wymyślonej przez siebie kolejności. Ładnie ułożyć na półmisku / dużym talerzu.

Gotowe. Smacznego.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz